Category Archives: Greetings

Tisztelt Miskolci Lakos

A Miskolci Kulturális Központ az NKA Könnyűzenei Kollégiumának pályázata kapcsán felmérést készít a város zenei koncepciójának kidolgozásához, melyben az itt élőket kérdezzük koncert-látogatási szokásaikról.
Kérjük, válaszoljon pár perces kérdőívünkre!
A válaszadás önkéntes és az adatok anonim módon kerülnek feldolgozásra.
A kérdőív linkje: https://forms.gle/1fHReFzdeB47i2Tc8

Köszönjük.

Figyelem!

Figyelem! 2022. március 7-étől intézményünk területén is megszűnik a maszkviseléssel és védettségi igazolvánnyal kapcsolatos kötelezettség!

HATHA jóga

„Egészség, erő, fiatalság, e három földi kinccsel ajándékoz meg a hatha jóga útja.” JÓGA MÍMÁNSZÁ
HATHA-JÓGA foglalkozás indul a Gárdonyi Géza Művelődési Házban (3508 Miskolc, Sütő János út 42.).
Az első foglalkozás INGYENES, melyre 2022. 03. 03.-án, csütörtökön, 8.30-10.00 között várunk minden kedves érdeklődőt!
A foglalkozásokat minden csütörtökön 8.30-10.00 között, tartja Üveges Erika jógaoktató
Díja: 1200 Ft/fő/alkalom
Kérjük, hogy mindenki hozzon magával polifoamot vagy plédet és könnyű, kényelmes, sportos öltözetet.
Mindenkit nagy szeretettel várunk!
A Hatha-jóga olyan mozgásformát kínál, amelyet nemtől és kortól függetlenül bárkinek szívből ajánlunk.
Átmozgat, nyújt, ellazít, igazi testi és szellemi felfrissülést nyújt.
Rendszeres gyakorlással saját testünkön érezhetjük jótékony hatását.
Kezdőket, újrakezdőket, középhaladókat és haladókat is szeretettel vár Üveges Erika Hatha-jóga oktató

„Életközépi krízis” / Mélységek-magasságok, az egyensúly megtalálása

A TOP-6.9.2.-16-MI1-2017-00003 Legyünk együtt, tegyünk együtt! című projekt keretében “Egészséges Test – Egészséges Lélek” ingyenes előadássorozatban
„Életközépi krízis” – Mélységek-magasságok, az egyensúly megtalálása
Előadó: Kishonthy-Kardos Rita, test-orientált coach, a Pontközpont szakmai csapatának tagja
Időpont: 2022. március 18., péntek, 17.00
Helyszín: Gárdonyi Géza Művelődési Ház
Részvétel: ingyenes
Az intézmény területén a szájmaszk használata kötelező!
Életünk során a legtöbben feltesszük magunknak a kérdést: „A saját utamat járom?” „Kinek az életét élem?” „Megvalósítottam azokat a dolgokat, ami felé a szívem húz?”
Az életközépi válság általában akkor következik be, amikor valamennyire már stabilizálódott az életünk, vagy legalábbis kialakult egy valamennyire kiszámítható rendje és ritmusa. Ilyenkor értékelésbe, összegzésbe kezdünk. Innen még van lehetőség váltani, változtatni, hozzátenni a hétköznapjainkhoz olyan dolgokat, amik még hiányoznak számunkra. Ez a folyamat nem mindig könnyű, sem az átélője, sem az őket körülvevők számára.
Szeretettel várjuk előadásunkra azokat, akik szeretnének a jelenséghez kapcsolódó tünetekről, a szembenézésről beszélgetni, és nyitottak a saját válaszok, egyéni megoldások kutatására. Olyan résztvevőket várunk, akiket érdekel az életközépi válság témája – akár azért, mert ők maguk érintettek, vagy esetleg van a környezetükben olyan személy (társ, szülő, barát), aki épp az életközép szakaszában jár.

MattSet – Apák napja őszi klubturné 2021. december 10. 19.00

 

 

 

 

 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház
2021. december 10. 19.00 óra
Kapunyitás: 18:30

2016-ban alakult zenekar tagjai a szakma ismert és elismert zenészei, tehetséges fiataljai.
Szakadáti Matyi dalszerző énekesként debütál a banda élén, mely a modern popzene és a klasszikus rock ötvözésével, magyar nyelvű dalokkal szólítja meg közönségét.
A zenekar első nagylemeze 2018 nyarán debütált, egyedi látvánnyal és hangzással. A korábbi Videoklipek mind különleges technikával készültek. 2019 tavaszán bejutottak a ‘Budapest Dal’ legjobbjai közé ‘Budapest’ című dalukkal, melyhez azóta videóklip is készült.
2020-ban megjelent egy EP és az ‘Apák Napja’ nagylemezünk, mely bemutatkozási lehetőséget kapott a Petőfi Rádióban, emellett pedig a ‘Velünk él a ház’ című dalhoz készült videoklip.
2021-ben részt vettek az A38 Raktár+ koncertsorozatban, majd óriási megtiszteltetés, hogy a Tabán Fesztiválon szerepelhet a zenekar, melyet egy tavasszal megjelenő új videoklip és hazai turné nyitó állomásának terveznek.

A saját dalok mindegyike összetett zenei világot mutat be a hallgatónak, stílusokon átívelő szerzeményekben a szöveg és a dal együttes ereje adja az igazán különleges élményt. Art-rock a címke, de ebben sokkal több van, lírai dallamok, érzékeny témákról és dögös futamok az éjszakai rohanásban.

A zenekar alapfelállásban 5 tagú, de ha van rá lehetőség, akkor előszeretettel hívnak vendégművészeket, akik jelenlétükkel és művészetükkel kivételes hangzásvilágot kölcsönöznek a bandának.

Szakadáti Matyi 1985. szeptember 7.-én született Budapesten és már nagyon fiatalon kapcsolatba került a zenével. 5 éves korától zongorázik, 7 éves korától pedig dobolni tanult. 1994-tól a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar dobosa, 14 évesen pedig két barátjával megalapították a Jó, a Rossz és a Csúf nevű, főként Jumi Hendrix és Cream dalokat játszó zenekart, amelynek hat évig volt tagja. A középiskolát a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, nagybőgő tanszakon. Ezek az évek hozzásegítették, hogy a komolyzenei műfajban is kipróbálja magát, magas szinten teljesítsen és nyitottabbá váljon más műfajok iránt is. Zene iránti maximalizmusa itt is megmutotkozott, hiszen bekerült az iskola nagyzenekarába és éveken keresztül a Zeneakadémián lépett fel világhírű külföldi és magyar művészekkel, többek között Kobayashi Ken-Ichiroval. Élete következő meghatározó szakasza a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdődött, ahová 2005-ben, az érettségi után nyert felvételt dob tanszakra. Solti János tanítványaként nagy álma vált valóra, valamint itt ismerkedett meg és kötött barátságot többek között Póka Egonnal és ifj. Tornóczky Ferivel, akikkel 2007 májusában a lengyelországi Wroclaw-ban megrendezett Thanks Jimi fesztivál után megalapították a Póka Egon Experience nevű zenekart.  A Hendrix-dalokat játszó trió saját bevallása szerint Közép-Európa legjobb Hendrix dalokat játszó zenekara. 2005 óta  játszik a Flúg zenekarban és megfordult még a Black-Out, a Belmondo, Dobrády Ákos, Váczi Eszter és a Popdarábó zenekarokban, az utóbbiban több, mint 700 magyar dalt tanultak meg, többek között néhány P. Mobil dalt is. 2009 februárjában hazaért és szeptemberben végéig volt a P. Mobil dobosa, valamint a HOBO és bandája formációban is zenél.

A RENDEZVÉNY LÁTOGATÁSÁHOZ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NEM SZÜKSÉGES, DE A MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ.

Online jegyvásárláshttps://bit.ly/3bYpWaU
Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1500 Ft.
Jegyek kaphatók: a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Rákóczi F. u. 2.), az Ifjúsági Házban (Győri kapu 27/A.), az Ady Endre Művelődési Házban (Árpád u. 4.) és a koncert előtt a helyszínen (Sütő János u. 42. valamint online az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, és a JEGY.HU-n. az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.

 

Zene a képekben – karácsonyi koncert 2021. december 16. 17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház
2021. december 16. 17.00 óra
„Hangolódjanak az ünnepekre fotóvetítéssel egybekötött látványkoncertemen.” Fekete Nándor orgonaművész
Európa legmodernebb, szállítható koncertorgonáján felhangzik majd:
Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tél, Tavasz
Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit

A RENDEZVÉNY LÁTOGATÁSÁHOZ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NEM SZÜKSÉGES, DE A MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ.

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni lehet a karacsony@gardonyimuvhaz.hu e-mail címen, a 70/684-5934-es telefonszámon vagy személyesen hétköznapokon 8.00-16.00 között a helyszínen.

Triász koncert 2021. DECEMBER 3., PÉNTEK, 20:00

Gárdonyi Géza Művelődési Ház
2021. december 03. 20:00 óra
Kapunyitás: 19:30
A 3 tagú együttes tagjai, már nem ismeretlenek a nagyközönség előtt.
A csapatot a régi barátság, rockzene szeretete és az együtt muzsikálás öröme hozta össze.
Az érdekes felállású csapat tagjai a következők:
KÁLMÁN GYÖRGY: Ének
eddig a következő bandákban találkozhattatok vele: DINAMIT, PANDORA, DIRTY DANCE,
színházi színpadon történő előfordulási helye: SZOLNOKI SZÍNHÁZ
SIPOS PÉTER: Ének
eddig a következő bandákban találkozhattatok vele: IRGY HÓNALJMIRIGY
10 éven keresztül havi rendszerességgel televíziós show műsorok, vetélkedő műsorvezetője, és még….
JANKAI BÉLA: Billentyűk.
eddig a következő bandákban találkozhattatok vele: DINAMIT, PROGNÓZIS, BOXER , OMEGA
Az elsősorban rock dalokból összeállított műsor unplugged jellegű, de mégsem a megszokott hagyományos, csak akusztikus hangszerekkel, hangzással.
„A repertoárunkat is úgy állítottuk össze, hogy mindenki találjon a szívének kedves slágert, de mégsem az unásig játszott, legalább 25 feldolgozás banda által folyamatosan játszott dalokat gyűjtöttük csokorba.”
Műsorunkban a 70’-90’-es évek remek rock dalai csendülnek fel, amit mindenki ismer, de mégsem ezek a média lerágott csontjai. Ezért is lett a koncertprogramunk alcíme: ELVESZETT DALOK.
Célunk eljutni a legkisebb klubokba is, ahol saját bandáinkkal nem férnénk el, és ott egy fantasztikus emberközeli bulit nyomni, hol sztorizva, hol énekelve, a tisztelt nagyérdemű bevonásával.
Két rock torok, és egy zongora…Jó párosítás, akarom mondani triósítás.

A RENDEZVÉNY LÁTOGATÁSÁHOZ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY NEM SZÜKSÉGES, DE A MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ.

Online jegyvásárlás: https://bit.ly/2ZjIhvG
Jegyár: elővételben 3400 Ft, a koncert napján 4000 Ft.
Jegyek kaphatók: a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Rákóczi F. u. 2.), az Ifjúsági Házban (Győri kapu 27/A.), az Ady Endre Művelődési Házban (Árpád u. 4.) és a koncert előtt a helyszínen (Sütő János u. 42. valamint online az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, és a JEGY.HU-n. az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.

Árvácskaültetés, valamint szemétszedés Hejőcsabán a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos diákjainak és tanárainak részvételével

Október 8-án, pénteken Hejőcsabán a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos diákjainak és tanárainak részvételével a Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjában árvácskaültetést, valamint a park mellett található területen szemétszedést valósítottak meg az intézmény munkatársai a TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00003 “Legyünk együtt, tegyünk együtt! program keretében.