Betegszervezetek nyárbúcsúztató találkozója a Gárdonyiban

  1. augusztus 23.

Nyárbúcsúztató közösségi programot szervezett szerdán délelőtt a Magyar Rákellenes Liga és a Miskolci Kulturális Központ. A betegszervezetek tagjai megoszthatták egymással tapasztalataikat, hasznos életvezetési tanácsokat kaphattak a szakemberektől, emellett alkalom nyílt a szórakozásra is.

A jelenlévőket Virág Judit, a Magyar Rákellenes Liga szervezetének miskolci vezetője köszöntötte, külön megemíltve Barta Gábor önkormányzati képviselőt, aki támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeres megvalósításához.

A rendezvényen jelen volt  Gecse Attila lelkész és mentálhigiénés munkatárs is, Csavajda Mária dietetikustól pedig étkezési tanácsot kérhettek a cukorbetegek és a szívbetegek.

Gonda Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház vezetője beszédében kihangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja a civil szervezetek szerepét, akikre szerinte óriási szükség van. Mint mondta, ő maga is 20 évig dolgozott az egészségügyben, ismeri a betegszervezetek tevékenységét, jelentőségét. A szívén viseli a betegek sorsát, és  nagyon örül, hogy ő is hozzájárulhat a szervezetek rendezvényeinek eredményes megvalósításához.

Az intézményvezető kiemelte a betegségekkel, gyógymódokkal kapcsolatos tapasztalatok átadásának, az ezzel kapcsolatos eszmecserének a jelentőségét, ugyanakkor – mint mondta – szeretnék, ha ez a nap nem csak a betegségről szólna, ha a résztvevők egy kicsit megfeledkezhetnének a gondjaikról, és élveznék az együtt töltött időt.

Barta Gábor képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott felnéz a betegszervezetek tagjaira. – Kitartóak és küzdenek, nem adják fel, erősek maradnak. Keresik egymás társaságát, közben csapatot építenek – számomra önök rendkívüli példaképek – hangsúlyozta.