Rajzpályázat Gárdonyi műveiből

A Miskolci Kulturális Központ rajzpályázatot hirdet, amelynek kiírása itt található:

Rajzpályázati felhívás
2022-ben Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk.
Gárdonyit sokan csak, mint az Egri csillagok szerzőjét ismerik. Kevesen tudják, hogy végtelenül sokoldalú, más művészi ágakban is különleges tehetséggel megáldott „ezerarcú” ember volt, jól rajzolt és festett is. Színdarabjaihoz látványterveket, egyéb prózai írásaihoz illusztrációkat is készített.
A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. rajzpályázatot hirdet, melyekre Gárdonyi művekhez készült illusztrációkat várunk.
Választhatsz bármilyen technikát, rajzolhatsz ceruzával, filctollal, zsírkrétával vagy akár festhetsz is, A/3-as vagy A/4-es méretben. A rajzod hátoldalára írd rá a neved, hogy mikor születtél, és kerüljön rá az e-mail címed, valamint a szüleid telefonszáma is. A beérkezett műveket, előszűrés után a Miskolci Kulturális Központ hivatalos facebook oldalára is feltesszük, itt lehet majd szavazni az alkotásokra.
A pályázatot két korosztályban hirdetjük meg:
I. kategória: 6-10 éves gyermekek , II. kategória: 11-14 évesek gyermekek
I. helyezett díjai mindkét kategóriában: családi belépőjegyek a Miskolci Kulturális Központ rendezvényeire
II. – III. helyezett díjai mindkét kategóriában: értékes kreatív ajándékcsomagok
Közönségdíj: összevontan a két kategóriát, egy díjat adunk ki a legtöbb szavazatot (lájkot) kapott kép alkotójának. Díja: értékes kreatív ajándékcsomag
A pályaműveket az alábbi címre kérjük postán megküldeni: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft., 3531 Miskolc, Győri kapu 27/A. A borítékon kérjük feltüntetni: „Gárdonyi 100” rajzpályázat.
A pályamunkák személyesen is leadhatóak hétköznapokon az Ady Endre Művelődési Központ (Árpád út 4.) portáján 8.00-20.00, az Ifjúsági Ház (Győri kapu 27/A.) portáján 8.00-20.00 vagy a Művészetek Háza (Rákóczi F. u. 5.) portáján 14.00-20.00 óra között.
A pályázat beérkezési határideje: 2022. október 24., hétfő, 16.00 óráig
Közönségszavazás a Facebook-on: 2022. október 27. – november 3.
Eredményhirdetés a Miskolci Kulturális Központ hivatalos FB oldalán: 2022. november 10.
A díjátadásra 2022. november 8-án 17.00 órától, Balogh Ildikó kiállításának megnyitóján kerül sor.
Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formában, a megadott határidőig történő beküldése. A pályázati anyag beküldése a pályázati feltételek automatikus elfogadását jelenti. A pályázat beadásával a pályázó lemond a pályamunkával kapcsolatos jogairól és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban, valamint elfogadja a www.miskolcikulturaliskozpont.hu honlapon elérhető – az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 sz. rendelete 13. és 14. cikke szerinti adatkezelési tájékoztatót. A pályázat kiírója fenntartja a jogot a pályázat feltételeinek megváltoztatására. Változásokról köteles értesíteni a pályázókat.