Gárdonyi 100

2022-ben Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk. Ennek kapcsán „Gárdonyi 100” elnevezéssel az ország több pontján találkozhatunk programokkal, s ehhez csatlakozik városunk is. Mivel az írónak Hejőcsabához is volt kötődése, hiszen gyermekkorában pár hónapot itt töltött, így a nevét is viselő Gárdonyi Géza Művelődési Házban (3508 Miskolc, Sütő János u. 42.) 2022. szeptember 23.-án, pénteken 10.30-tól sok szeretettel várjuk az érdeklődőket ingyenes rendezvényünkre.
A program első részében, 10.30 órától a művelődési ház előterében elhelyezett emléktáblánál tartunk egy rövid megemlékezést, majd 11.00 órától Keller Péterrel, az író dédunokájával egy „rendhagyó irodalomóra” keretében találkozhatnak az érdeklődők.
A Gárdonyi 100 programhoz csatlakozik a Hejőcsabán található Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda is, ahol egy gálaműsorral készülnek, valamint a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, ahol október utolsó hetében egy kiállítás lesz látható. Ezen a kiállításon képeket, illusztrációkat, régi kiadású Gárdonyi köteteket, valamint olyan folyóiratokat lehet majd megtekinteni, amelyekben Gárdonyi Géza írásai megjelentek.