Tradíció és megújulás projekt I.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00760 azonosítószámú „Tradíció és megújulás II.” projekt Támogatói Okirata 2021.05.03-án és a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00761 azonosítószámú „Tradíció és megújulás I.” projekt Támogatói Okirata 2021.05.05-én megkötésre kerültek. Mindkét projekt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban valósul meg.

A városrész kulturális intézményrendszerének infrastrukturális fejlesztése projektek adatai:

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00761

A PROJEKT CÍME: „TRADICIÓ ÉS MEGÚJULÁS I.”

  • a kedvezményezett neve: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
  • a szerződött támogatás összege: 30 Millió Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban):100%
  • a projekt célja: A Gárdonyi Géza Művelődési Ház termeinek, helységeinek és vizesblokkjának felújításával célunk a helyi kulturális élet felpezsdítése, a lakosság aktív bevonása, a kultúra és a hagyományok felélesztése, valamint a szemléletformálással együtt a városi identitástudat megerősítése. A szabadidős létesítmények, kulturális közösségi térként szolgálhatnak a tartalmas programok, események részére és hozzájárulnak a generációk közötti párbeszéd elmélyítéséhez a lakosság aktivitásának növeléséhez. Hasznos és kívánatos cél, hogy a területen élőknek, civil szervezetek hálózatépítésének, együttműködésének megfelelő, vonzó helyszínt tudjunk biztosítani.
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.

 

A projekt keretében támogatott beruházás: villamoshálózati munkálatok, klimatizálás, nyílászárók felújítása, festés, lépcsőjavítás, külső vizesblokk megvalósítása.

A külső vizesblokk komplex felújítása ütemszerűen halad, a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel folyamatos a menedzsment kapcsolata, előremutatóak a szakmai egyeztetések, jelenleg a lépcsőjavítási, akadálymentesítési munkálatok, valamint a nyílászáró felújítás előkészítési munkálatai zajlanak a padló felújítás mellett igazodva a művelődési ház működéséhez.