CSABAI DISZNÓTOROS

2017. február 11.

Január 31-én lovas szekéren, zenészek kíséretében a vásári kikiáltó tudatja a csabaiakkal a szegény disznó kivégzését és meghívja a lakosságot a másnapi öldöklés helyszínére, a Gárdonyi Művelődési Ház parkjába.

Február 11-én a kora reggeli órákban miután a csabai disznó vérét adta a csabaiakért, jóféle szúrópálinkával tisztelgünk előtte.

A továbbiakban a vendégek részesei lehetnek egy hagyományos disznóvágásnak a szalmával való perzseléstől a teljes feldolgozásig, aminek a böllér minden részletét bemutatja.

Reggelire sült vért, délre toroskáposztát, délután hurkát, kolbászt, töltött, pecsenyét, tepertőt kínálunk a torra érkezőknek. Eközben a zenészek húzzák a talpalávalót, a színpadon pedig magyar nótával, operettel és néptánccal és két sztárvendéggel, Charlieval és a Brass Dance fúvós zenekarral szórakoztatjuk a vendégeket. Este 8 órától a az Avas Néptáncegyüttes táncházba várja a miskolciakat.

Véres hurka, májas hurka… és a többi, a Csabai disznótoroson!

minap.hu

Hagyományos disznóvágás – és persze az ilyenkor szokásos, finom falatok – részesei lehettek az érdeklődők a Gárdonyi Géza Művelődési Ház szombati, Csabai disznótoros elnevezésű rendezvényén, ahol zenés mulatságban sem volt hiány. Tovább olvasomcsabai_disznotoros_170211_ja_17