HÍD A MOSOLYHOZ A GÁRDONYIBAN

Híd a mosolyhoz a Gárdonyiban

minap.hu 2016. november 16. 13:05

Textilkiállítás nyílt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A Paverpol Miskolc textilszobrászati csoport tárlatát Papp Ferenc, a Polgármesteri Hivatal vezető főtanácsosa nyitotta meg. A kiállítás november 27-ig látogatható.

textilszobraszat_161114_vcs_11
Juhászné Ceglédi Tünde, a Drogambulancia Alapítvány kuratóriumi elnöke 2013-ban ismerte meg a textilszobrászat technikáját. Később létrehozta a Paverpol Miskolc Textilszobrászati műhelyt, aminek jelenleg tizenöt tagja van, közöttük olyanok is, akik korábban segítséget kértek a drogambulancián.

Gárdonyi
A „Paverpol” nevű sűrű folyadék egy speciális textilragasztó, amivel átitatva az anyagot, az formázható lesz és huszonnégy óra után megszárad. Így készíthetők egyebek mellett domborművek, szobrok, kisplasztikák és ékszerek.
A csoport tagjai 4-6 hetente találkoznak, s közösen alkotnak. Együtt átélhetik az alkotás örömét, növekszik kreativitásuk, önbecsülésük. Az alkotás feltöltődést, élményt nyújt. A csoportban végzett munka jótékonyan hat a kommunikációra, és erősíti az összetartozás érzését is.

textilszobraszat_161114_vcs_07
A kreativitás és újrahasznosítás jegyében nyílt Híd a mosolyhoz című kiállítás két hétig látogatható a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

textilszobraszat_161114_vcs_09