Category Archives: Egyéb

Jöjjön ki Hejőcsabára

Gálaműsor a Gárdonyiban.

Az anyákat ünneplik

Anyák napi rendezvény a Gárdonyiban.

Rudán Joe Band koncert

A Rudán Joe band ad koncert a Gárdonyi Művelődési Ház parkjában, a vendég Kalapács József lesz.

Rizsacsökkentés a Gárdonyiban

Stand up előadásnak ad otthont a Gárdonyi Művelődési Ház.

Újra kinyitnak a Miskolci Kulturális Központ tagintézményei

Az ősszel meghozott kényszerű döntések alapján a téli hónapokban, a fűtési időszak alatt zárva tartott a Gárdonyi, a Görömbölyi és az Ady Művelődési Ház, illetve a Vasgyári Közösségi Ház. A tavasz érkezésével azonban végre ismét megindul az élet ezen közösségi terekben: a Gárdonyi, a Görömbölyi és az Ady április 17-én nyitja meg újra kapuit, míg a Vasgyárban május 2. ez a dátum, innentől kezdve a házak minden korábbi szolgáltatása igénybe vehető. Ennek megfelelően az intézmények munkatársai már most várják mindazok jelentkezését, akik valamilyen programot szeretnének itt tartani.

Átmenetileg zárva

Kedves vendégeink!

A Gárdonyi Művelődési Ház fenntartói döntés alapján átmenetileg zárva tart.
A Miskolci Kulturális Központ intézményei közül azonban a Művészetek Háza és az Ifjúsági Ház zavartalanul működik tovább és sokszínű programokkal várja az érdeklődőket. Ezekről bővebben a www.muhamiskolc.hu honlapon, illetve az MKK és az intézmények Facebook-oldalán találhatnak információkat.
Köszönjük megértésüket!

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Rajzpályázat Gárdonyi műveiből

A Miskolci Kulturális Központ rajzpályázatot hirdet, amelynek kiírása itt található:

Rajzpályázati felhívás
2022-ben Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk.
Gárdonyit sokan csak, mint az Egri csillagok szerzőjét ismerik. Kevesen tudják, hogy végtelenül sokoldalú, más művészi ágakban is különleges tehetséggel megáldott „ezerarcú” ember volt, jól rajzolt és festett is. Színdarabjaihoz látványterveket, egyéb prózai írásaihoz illusztrációkat is készített.
A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. rajzpályázatot hirdet, melyekre Gárdonyi művekhez készült illusztrációkat várunk.
Választhatsz bármilyen technikát, rajzolhatsz ceruzával, filctollal, zsírkrétával vagy akár festhetsz is, A/3-as vagy A/4-es méretben. A rajzod hátoldalára írd rá a neved, hogy mikor születtél, és kerüljön rá az e-mail címed, valamint a szüleid telefonszáma is. A beérkezett műveket, előszűrés után a Miskolci Kulturális Központ hivatalos facebook oldalára is feltesszük, itt lehet majd szavazni az alkotásokra.
A pályázatot két korosztályban hirdetjük meg:
I. kategória: 6-10 éves gyermekek , II. kategória: 11-14 évesek gyermekek
I. helyezett díjai mindkét kategóriában: családi belépőjegyek a Miskolci Kulturális Központ rendezvényeire
II. – III. helyezett díjai mindkét kategóriában: értékes kreatív ajándékcsomagok
Közönségdíj: összevontan a két kategóriát, egy díjat adunk ki a legtöbb szavazatot (lájkot) kapott kép alkotójának. Díja: értékes kreatív ajándékcsomag
A pályaműveket az alábbi címre kérjük postán megküldeni: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft., 3531 Miskolc, Győri kapu 27/A. A borítékon kérjük feltüntetni: „Gárdonyi 100” rajzpályázat.
A pályamunkák személyesen is leadhatóak hétköznapokon az Ady Endre Művelődési Központ (Árpád út 4.) portáján 8.00-20.00, az Ifjúsági Ház (Győri kapu 27/A.) portáján 8.00-20.00 vagy a Művészetek Háza (Rákóczi F. u. 5.) portáján 14.00-20.00 óra között.
A pályázat beérkezési határideje: 2022. október 24., hétfő, 16.00 óráig
Közönségszavazás a Facebook-on: 2022. október 27. – november 3.
Eredményhirdetés a Miskolci Kulturális Központ hivatalos FB oldalán: 2022. november 10.
A díjátadásra 2022. november 8-án 17.00 órától, Balogh Ildikó kiállításának megnyitóján kerül sor.
Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formában, a megadott határidőig történő beküldése. A pályázati anyag beküldése a pályázati feltételek automatikus elfogadását jelenti. A pályázat beadásával a pályázó lemond a pályamunkával kapcsolatos jogairól és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban, valamint elfogadja a www.miskolcikulturaliskozpont.hu honlapon elérhető – az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 sz. rendelete 13. és 14. cikke szerinti adatkezelési tájékoztatót. A pályázat kiírója fenntartja a jogot a pályázat feltételeinek megváltoztatására. Változásokról köteles értesíteni a pályázókat.

Gárdonyi 100

2022-ben Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk. Ennek kapcsán „Gárdonyi 100” elnevezéssel az ország több pontján találkozhatunk programokkal, s ehhez csatlakozik városunk is. Mivel az írónak Hejőcsabához is volt kötődése, hiszen gyermekkorában pár hónapot itt töltött, így a nevét is viselő Gárdonyi Géza Művelődési Házban (3508 Miskolc, Sütő János u. 42.) 2022. szeptember 23.-án, pénteken 10.30-tól sok szeretettel várjuk az érdeklődőket ingyenes rendezvényünkre.
A program első részében, 10.30 órától a művelődési ház előterében elhelyezett emléktáblánál tartunk egy rövid megemlékezést, majd 11.00 órától Keller Péterrel, az író dédunokájával egy „rendhagyó irodalomóra” keretében találkozhatnak az érdeklődők.
A Gárdonyi 100 programhoz csatlakozik a Hejőcsabán található Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda is, ahol egy gálaműsorral készülnek, valamint a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, ahol október utolsó hetében egy kiállítás lesz látható. Ezen a kiállításon képeket, illusztrációkat, régi kiadású Gárdonyi köteteket, valamint olyan folyóiratokat lehet majd megtekinteni, amelyekben Gárdonyi Géza írásai megjelentek.

Mobilmánia Vikidál Gyulával a Gárdonyi parkban

Mobilmánia Vikidál Gyulával a Gárdonyi parkban
Vasárnapig még elővételes – olcsóbb- jegyekre lehet lecsapni!
Elővételben 3600Ft, a koncert napján 4200Ft /a helyszínen is/.
Vasárnap 18 órától lesz pénztár a helyszínen – érdemes időben érkezni a tumultus elkerülése érdekében.
Kezdés pontban 20 órakor, a koncert 1óra 50perces, tehát 22 óra előtt véget ér.
A Gárdonyi parkban korlátozott számban tudunk parkolót biztosítani az érkezés sorrendjében.
A koncert csak rendkívüli időjárási helyzet esetén marad el. Eső esetén kérjük, hogy mindenki inkább esőkabáttal, dzsekivel készüljön, ne esernyővel!

Zártkörű rendezvény

2022. szeptember 21.-én, szerdán zártkörű rendezvény miatt a a művelődési ház zárva tart. Köszönjük megértésüket!