Category Archives: Egyéb

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. tájékoztatása az újranyitással kapcsolatban

Május 17-én megnyitjuk közművelődési és kulturális intézményeinket. Az aktuális nyitvatartásról a honlapjainkon és a facebook oldalainkon tájékozódhat. Az épületekbe kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti, illetve 18 év alatti hozzátartozója léphet be. A védettségi igazolványok személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényesek. Hat év feletti gyermek személyi azonosságát diákigazolvánnyal vagy személyi igazolvánnyal ellenőrizhetik kollégáink. Maszkhasználat javasolt, de nem kötelező, kézfertőtlenítő szerek rendelkezésre állnak a vendégek számára, létszámkorlátozást nem vezetünk be. A kollégák túlnyomó többsége megkapta a védettségi oltást, a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kollégák elsősorban olyan feladatokat kapnak, aminek során a legkevésbé érintkeznek a nézőkkel, vendégekkel és maszkot viselnek.

Csoportok: A közművelődési intézményekbe érkező 18 év feletti csoportokat védettségi igazolvánnyal fogadjuk, de a 18 év alatti csoportokat a jelenlegi szabályozás szerint nem áll módunkban fogadni. Kivételt képeznek azok a csoportok, ahol sporttevékenységet folytatnak és rendelkeznek sportolói igazolvánnyal, illetve művészeti képzésben vesznek részt iskolai keretek között. Ezeket a 18 év alatti csoportjainkat, illetve a felnőttképzésben részt vevő csoportokat védettségi igazolvány nélkül is fogadjuk, de belépéskor hőméréssel ellenőrizzük és kötelező a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat.

A jelenlegi szabályozások szerint kizárólag jeggyel vagy regisztrációval látogatható ültetett rendezvényeket tudunk tartani, ezért programokat szervezünk a Művészetek Házában, a Lovagi Tornák Terén, az Ady Endre Művelődési Házban, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és annak parkjában, a Görömbölyi Művelődési Házban és annak kertjében, illetve együttműködésben az Akropolisz szabadtéri színpadon és a Rákóczi-udvarban.

A Művészetek Házában és a Lovagi Tornák Terén júliustól koncertekkel és színházi előadásokkal várjuk nézőinket, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban június 19-én tartjuk első koncertünket, a Rákóczi udvarban az első alkalommal július 2-án várjuk a szórakozni vágyókat.

Az aktuális járványügyi szabályozásokhoz igazodva a nyár folyamán közösségfejlesztő programokat valósítunk meg az Ifjúsági Házban, az Ady Művelődési Házban, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, és a Görömbölyi Művelődési Házban és a Vasgyári Közösségi Házban.

Termelői piacot tartunk májustól az Erzsébet téren és Diósgyőrben is. Május 16-án a belvárosban és június 12-én Diósgyőrben tartjuk az első piacot.

Egyéb szabadtéri programot nem tarthatunk a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt, de amint enyhülnek a szabályok újabb programokkal várjuk vendégeinket. Szintén a korlátozások miatt nem tarthatunk hagyományos gyermeknapot, de május 30-án a Művészetek Házában és az Ady Művelődési Házban is gyermekprogrammal várjuk a családokat. A Művészetek Házában a Keszekusza varázspálcája mesemusicalt, az Ady Művelődési Házban a Süsü a sárkány gyermekelőadást tekinthetik meg a kedves érdeklődők.

A művelődési házak meghirdették nyári napközis táboraikat, reményeink szerint nem lesz járványügyi akadálya ezek megtartásának.

 

 

Csupa mosoly napközi

Időpont: 2021. július 19-23.

Erre a hétre hozd magaddal alkotókedvedet, kíváncsiságodat, ügyességedet, játékosságodat és főleg jókedvedet! A napköziben sokat játszunk, mesélünk, kézműveskedünk. Ismerkedünk hangszerekkel, a minket körülvevő természettel, madarakkal, de a tudásodat, tájékozottságodat is mércére teheted az interaktív közlekedésbiztonsági foglalkozás során.
Korosztály: 7-12 év
Részvételi díj: 24.000 Ft/fő/hét
Testvérek jelentkezése esetén a 2. gyermek részvételi díjából 2500 Ft kedvezményt adunk.
Bővebb információ: Kántor Tünde kulturális menedzser 70/684-5934
Jelentkezés: a kantor.tunde@miskolcikulturaliskozpont.hu e-mail címen a gyermek neve, életkora, ill. a szülő neve és telefonszáma megadásával.
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:
▪️A napközis táborok hétfőtől-péntekig, 8-16 óráig tartanak.
▪️A napközi előtt 7:30-tól és a napközi után 16:30-ig felügyeletet biztosítunk.
▪️A részvételi díj napi háromszori étkezést tartalmaz, magában foglalja a belépők árát, illetve az egyéb szakmai és anyagköltségeket.
▪️A részvétel feltétele minden esetben a szülői nyilatkozat és egyéb hozzájáruló nyilatkozatok kitöltése.
▪️Jelentkezési határidő az aktuális napközis tábor kezdete előtti 10. nap.
▪️Fizetési határidő az aktuális napközis tábor kezdete előtti 5. nap.
▪️A regisztrációt az adott napközis tábornál feltüntetett e-mail címen keresztül tudjuk elfogadni, ahol kérjük megadni a gyermek nevét és életkorát, a szülő nevét, telefonszámát és e-mail címét, egyéb fontos információkat a gyermekről (pl. ételallergia)
▪️A jelentkezést követő 1-2 napon belül kollégáink válaszlevélben átfogó tájékoztatást nyújtanak és visszaigazolják a sikeres regisztrációt.
▪️A napköziket a hatályos járványügyi szabályok figyelembevételével tartjuk meg.
▪️A jelentkezéssel a szülő hozzájárul ahhoz, hogy a nyári napköziben gyermekéről felvétel készüljön és azt az adatkezelő Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. az adatkezelési tájékoztatóban szereplő feltételek szerint felhasználja. Az adatkezelőnek a felvételek kezelésével kapcsolatos összefoglaló tájékoztatója elérhető a következő tájékoztató F pontjában: https://bit.ly/32vdri9
A MISKOLCI KULTURÁLIS KÖZPONT TELJES NAPKÖZIS KÍNÁLATA AZ ALÁBBI LINKEN
https://bit.ly/3v1yB3A
A programváltozás jogát fenntartjuk.

COVID-19

Kedves Látogatóink!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a hatályos járványügyi rendelkezésekkel összhangban 2020. november 11-től a MISKOLCI KULTURÁLIS KÖZPONT NONPROFIT KFT. telephelyei határozatlan ideig ZÁRVA TARTANAK.
Kérjük, kísérjék figyelemmel a weboldalainkat és hivatalos facebook oldalainkat a további információkkal kapcsolatban.

Bízunk a kialakult helyzetben tanúsított megértésükben és együttműködésükben!

Diósgyőri vár
MÜHA Művészetek Háza
Ifjúsági Ház
Ady Endre Művelődési Ház
Gárdonyi Géza Művelődési Ház
Görömbölyi Művelődési Ház
Vasgyári Közösségi Ház
Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló

Aradon, 1849-ben kivégzett vértanúk utolsó mondatai. Tisztelet a Hősöknek!

TRB/MOBILMÁNIA

 1. SZEPTEMBER 11., PÉNTEK, 20:30–23:30 Gárdonyi Park
A 2018-as telt házas (Ady Művház) Tyunyó emlékkoncert (TRB, Mobilmánia (vendég: Závodi János) megismétlésre készülünk. Akkor koncert előtt 2 héttel elfogyott minden jegy, most mindenki befér a parkba…
Ha voltál már M✪BILMÁNIA koncerten, akkor azért, ha nem voltál még, akkor azért gyere most el!
Igen, új műsorunkban is biztosan lesznek olyan dalok, amiket álmodból felriadva is kívülről énekelsz, és új dalok, amiket tuti megszeretsz első hallásra is. Nem csak a jó hangulattal szeretnénk felrázni, de megmutatjuk neked, mit tudunk a hangszereinken és azt is, hogy valóban nincs jobb program erre az estére, mint élő zenét hallgatni és ugrálni barátaiddal és velünk.
Koncert után dedikálunk, beszélgetünk és iszunk veletek!
Ez az őrület, ez a mánia!
Jegyár: elővételben 3200 Ft, a koncert napján 3800 Ft
Jegyek kaphatók: online a jegy.hu-n, valamint a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában-n.
A koncert az NKA és a Hangfoglaló program támogatásával valósul meg.
A program és időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Hobo 75 koncert

Gárdonyi Park, 2020. augusztus 28., péntek, 20:30–23:00

Kapunyitás: 19:00

Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán márciusban országos és erdélyi turnéra indul.A színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba.
Ünnepeljünk együtt, hogy HOBO 75!

Jegyár: elővételben 3300 Ft, a koncert napján 3900 Ft

Online jegyvásárlás 

A program és időpont változtatás jogát fenntartjuk!
A koncert az NKA és a Hangfoglaló program támogatásával valósul meg.

TÁJÉKOZTATÁS

Kedves Látogatóink!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy tekintettel az elrendelt veszélyhelyzeti rendelkezésekre a MISKOLCI KULTURÁLIS KÖZPONT NONPROFIT KFT. telephelyei határozatlan ideig ZÁRVA TARTANAK látogatóink és munkatársaink védelmében.
Kérjük, kövessék a weboldalainkat és hivatalos Facebook oldalainkat a naprakész információkért.

Bízunk a kialakult helyzetben tanúsított megértésükben és együttműködésükben!

TÁJÉKOZTATÁS

Kedves Vásárlóink!

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy a kormányzati döntés értelmében, amely szerint tilos megtartani a 100 fő feletti beltéri rendezvényeket, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett koncerteket, színházi előadásokat, kiállítás megnyitókat elhalasztjuk.

Az általunk szervezett kondicionáló tornákat és amatőr művészeti együttesek foglalkozásait továbbra is megtartjuk, amíg a hatóság erről másképp nem rendelkezik.

Az előadásokra megvásárolt jegyek érvényességéről hamarosan tájékoztatjuk közönségünket. Kérjük, kövessék figyelemmel a miskolcikultkozpont.hu weboldalt, vagy hivatalos Facebook oldalunkat.

Szíves megértésüket és türelmüket kérjük a kialakult helyzetben!

X. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud, X. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál Regionális Elődöntői

                                                                                        Meghívó a

 1. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud, valamint a X. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál Regionális Elődöntőire!

Figyelem! Jelentkezési határidő minden helyszínen meghosszabbítva!

A Hontravel Kft. 2020-ban tizedik alkalommal rendezi meg az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendezvény sorozatát, melyre párhuzamosan meghívjuk azokat a fiatalabb korcsoportba tartozó fellépőket, csoportokat, akik a rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerülő Népek Tánca-Népek Zenéje fesztivál fellépői lehetnek. A Hontravel Kft. vezetőségének döntése alapján a cég két nagy rendezvénysorozatát (Nyugdíjas Ki-Mit-Tud, Népek Tánca-Népek Zenéje) összevontuk és ezáltal a résztvevők minden korosztályt képviselnek, a szakmai zsűri értékeléskor az életkori sajátosságokat figyelembe veszi, és ez alapján minősíti a fellépőket, csoportokat. Mindkét rendezvényünk tizedik alkalommal kerül megrendezésre, így szeretnénk még ünnepélyesebbé, még meghittebbé tenni a résztvevők számára a jubileumi évben a részvételt.

A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel, a 2020-as évben is – az előző évek gyakorlatához hasonlóan – elődöntőinket a nagyobb megyeszékhelyeinken, városainkban tartjuk, annak reményében, hogy a kisebb településeken működő klubok is bemutatkozhassanak rendezvényünkön. A megyei elődöntők megrendezését február-március hónapra tervezzük. A rendezvény részletes programjáról, helyszínéről, kezdési időpontjáról a jelentkezések beérkezése után küldünk értesítést.

Az elődöntők lebonyolítását követően a legjobban szereplő csoportoknak a Középdöntőt Hajdúszoboszlón szervezzük meg, az elmúlt évhez hasonlóan április-május hónapban. A Döntőre 2020. szeptemberében kerül sor Balatonszárszón.

Külön köszönettel tartozunk azoknak a kluboknak, akik ezt az információt egymás közt továbbítják, és így lehetővé teszik, hogy mindenki részese lehessen rendezvénysorozatunknak.

A tervezett elődöntők helyszíne és időpontja:

Helyszín Fellépés időpontja Jelentkezési határidő
Baja 2020. január 24. 10 óra 2020. január 19.
Csengőd 2020. január 26. 10 óra 2020. január 19.
Békéscsaba 2020. január 31. 10 óra 2020. január 26.
Szeged 2020. február 1. 11 óra 2020. január 26.
Székesfehérvár 2020. február 20. 15 óra 2020. február 16.
Szombathely 2020. február 21. 10 óra 2020. február 16.
Győr 2020. február 21. 16 óra 2020. február 16.
Tatabánya 2020. február 22. 10 óra 2020. február 16.
Szolnok 2020. február 26. 10 óra 2020. február 23.
Debrecen 2020. február 26. 15 óra 2020. február 23.
Csenger 2020. február 27. 10 óra 2020. február 23.
Nyíregyháza 2020. február 27. 15 óra 2020. február 23.
Miskolc 2020. február 28. 9 óra 2020. február 23.
Mátramindszent 2020. február 28. 16 óra 2020. február 23.
Eger 2020. február 29. 10 óra 2020. február 23.
Pécs 2020. március 7. 10 óra 2020. március 1.
Kaposvár 2020. március 7. 15 óra 2020. március 1.
Nagykanizsa 2020. március 13. 11 óra 2020. március 8.
Budapest 2020. március 14. 10 óra 2020. március 8.
Veszprém 2020. március 14. 10 óra 2020. március 8.

Szeretettel várjuk a klubok szurkoló táborát is

A következő kategóriákban várjuk a jelentkezéseket:

 1. Szóló ének (népdal, magyar nóta, operett stb.)
 2. Szóló hangszer
 3. Vers-és prózamondás
 4. Színjátszás
 5. Tánc (néptánc, modern tánc, hastánc, szalontánc, egyéb tánc)
 6. Népdalkör, kórus
 7. Hangszer együttes
 8. Egyéb (artista, bűvész stb.) és általában minden színpadi produkció
 9. Népi játék

Nevezés az elődöntőkre:

A jelentkezési lapokat kérjük pontosan kitölteni, ha valaki több produkcióval is jelentkezik, azt külön jelentkezési lapon jelezze.

Nevezési díj:  egyéni szereplőknek: 1.000 Ft/ produkció

csoportoknak:   2.000 Ft/ produkció

A műsoridő egyéni produkciónál max. 5 perc, csoportoknál max. 10 perc lehet, a színjátszás és egyéb színpadi produkcióknál, népi játéknál a rendelkezésre álló idő 15 perc.

A nevezési díjat a helyszínen készpénzben kell fizetni.

A produkciókat szakmai zsűri értékeli, és juttatja a középdöntőbe.  A középdöntő időpontja: 2020. április – május.

Rendezvényünkre szeretettel várjuk a klubok szurkoló táborát is

Díjazás a döntőben:

A versenyzőket szakmai zsűri értékeli kategóriánként a döntőben, ahol minősítéses besorolással kerül értékelésre a produkció.

Díjak: Kedvezmények, melyek belföldi útjainknál – a Hetvenkedő Hatvanasok rendezvényein – használhatnak fel az elért minősítés arányában.

Étkezés:

Minden helyszínen lehetőség nyílik kedvezményes áron ebéd rendelésére, 1.300 Ft / fő/ adag, mely levest, valamint főételt tartalmaz.

Kérjük, hogy egy rövid bemutatkozó anyagot minden fellépő hozzon magával, amit a műsorvezetőnek a fellépés előtt oda tud adni.

Jelentkezés és bővebb információ:

Hontravel Kft.
6726 Szeged Fürj utca 40.

E-mail: hontravelkft@gmail.com
On-line jelentkezés a Hontravel Kft honlapján:  www.hontravel.hu
Mobiltelefon:  Vadaszán Aurélia  06-20/437-1388
Sallai-Horváth Anikó         06-20/500-3652
Gilinger Péter                     06-20/804-8208

JELENTKEZSI LAP AZ ALÁBBI LINKRŐL LETÖLTHETŐ:

Jelentkezési lap elődöntőre 2020

Miskolc_műsorrend

 

 

Hobo 75 koncert, Gárdonyi Park

 1. július 11., szombat, 20:30–23:00

A program és időpont változtatás jogát fenntartjuk!
A koncert az NKA és a Hangfoglaló program támogatásával valósul meg.
Részletek hamarosan…